Bild
Nästa artikel
NYHETER

Knaus och Bosch i samarbete om 48 volt

Publicerad 19 augusti 2019
Knaus Tabbert har kommit överens om ett omfattande samarbete med Bosch. Målet med kontraktet är att utveckla ett 48-volt elektriskt system speciellt för fritidsfordon för att på ett avgörande och hållbart sätt förbättra deras självförsörjning.

Vem drömmer inte om att fricampa men tyvärr går denna önskan om oberoende inte alltid att uppfylla då energiförsörjningen sätter sina gränser. Nu menar dock Bosch och Knaus att de genom att utveckla ett innovativt 48 voltssystem för fritidsfordon lägger grunden för längre självförsörjningstid i husvagnar utan att kompromissa med viktiga bekvämligheter. 48-voltssystem förekommer idag i flera sammanhang när det gäller eldrivna fordon som exempelvs truckar. I sammanhanget kan även nämnas att Audi A8 limousine har ett avancerat 48-voltssystem som standard där de även har en vattenkyld alternator (generator) som även fungerar som startmotor.

48-voltssystemet betraktas också som en nyckelteknologi på vägen mot elbilar. Knaus Tabbert beskriver samarbetet som en milstolpe i Mission Tec för att ytterligare revolutionera konstruktionen av fritidsfordon.

– Som en av Europas ledande tillverkare av fritidsfordon ser vi på oss själva som att driva på för innovation inom sektorn. Bosch Engineering GmbH som är ett helägt Bosch-dotterbolag är vår idealiska partner, särskilt när det gäller 48-voltssystem. Tillsammans kommer vi att arbeta med husvagnens framtid, vår Mission Tec som inrättades för 5 år sedan kommer att fortsätta, säger Knaus Tabberts COO / VD Werner Vaterl.

Frank Schmidt, verkställande direktör, Bosch Engineering GmbH, tillägger

– Med mer än 20 års erfarenhet som teknisk tjänsteleverantör har vi inlett flera anpassade mobilitetsprojekt med partners och för kunder. Vi är därför särskilt glada över att ha Knaus Tabbert GmbH som partner för att dela våra ambitioner och möta framtiden i detta projekt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.