Nästa artikel
Knaus investerar 13.5 miljoner €
NYHETER

Knaus investerar 13.5 miljoner €

Publicerad 13 augusti 2015 (uppdaterad 13 augusti 2015)
Knaus Tabbert moderniserar sina fabriker för att möjliggöra en "helt ny produktion, teknologi och trendsättning". Dock blir nya lätta Travelino försenad i nio månader.
Knaus Tabbert investerar 13,5 miljoner euro i en expansion och modernisering av sina fabriker och möjliggör genom detta "de nödvändiga förutsättningarna för en helt ny produktlinje med trendsättande inriktning".
 
- Vi vill fortsätta att vara trendsättare även i framtiden, säger Gerd Adamietzki som är VD för Knaus Tabbert när han förklarar den stora investeringen. I samband med detta berättar han vidare att presentationen av den lätta husvagnen Knaus Travelino kommer att skjutas upp i ungefär nio månader.

På förra årets Caravan Salon i Düsseldorf orsakade den ovanligt lätta stilstudiehusvagnen Travelino stort intresse. Husvagnens kaross är gjord av extremt lätta material med bland annat bikakeformat pappersmaterial. Trots sin låga vikt anger Knaus att konstruktionen har bättre stabilitet än hittills använda "sandwich"-lösningar. Dessutom framhåller Knaus att interiören fokuserar på "optimerad funktionalitet". Exempelvis kan hygienutrymmet expanderas vid behov för att annars bara ta upp minimal golvyta och garderoben kan skjutas in i hygienutrymmet när golvytan behövs.
  
- Travelino representerar vår förståelse för lättviktskonstruktioner som nu blir det DNA som genomsyrar varje enskild konstruktion, förklarar Adamietzki. Det är också orsaken varför vi behöver viss tid för den här förändringen. För oss öppnar den här lättviktskonstruktionen nya möjligheter, med respekt för såväl produktions- och monteringstekniska aspekter, som kommer att ha positiv påverkan på kostnader, flexibilitet och kvalité utöver den potential som övergången till de nya materialen innebär för alla våra konstruktioner. Självklart är den här teknologiförändringen med i fabriksplaneringen.

Alla nya modeller av husbilar, husvagnar och kompaktbilar från Knaus, Tabbert, Weinsberg ochT@B kommer att presenteras på Caravan Salon i Düsseldorf som pågår från den 29 augusti till den 6 september 2015.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.