Nästa artikel
Knaus flyttar fabrik från Tyskland
NYHETER

Knaus flyttar fabrik från Tyskland

Publicerad 5 december 2014
Knaus Tabbert Group flyttar tillverkningen av kompakta husbilar från Tyskland till Ungern.
Den sista mars 2015 kommer Knaus Tabbert Group att stänga sin fabrik i Obermeitingen i Tyskland.

Knaus Tabbert skriver i ett pressmeddelande att den ständiga utvecklingen för att effektivisera tillverkningen ligger bakom beslutet. På den viktiga marknaden för kompakta husbilar vill de fokusera både kompetens och produktion till den ungerska fabriken i Nagyoroszi .

I Nagyoroszi produceras i dagsläget årligen ungefär 2000 husbilar av fabrikaten Knaus och Weinsberg . Fabriken moderniserades 2012 och tillhör efter det enligt Knaus Tabbert de modernaste fabriksanläggningarna för husbilstillverkning.

- För oss betyder den här fabriksstängningen på inget sätt att vi drar oss tillbaka från premiumsegmentet bland kompakta husbilar, säger Wolfgang Speck som är VD för Knaus Tabbert, och fortsätter med vårat väletablerade fabrikat Knaus kommer vi även i fortsättningen att finnas i och utveckla våra produkter i segmentet.

All garantihantering och reservdelshanteringen för de Bayerska husbilarna kommer att upprätthållas utan några avbrott genom att Knaus Tabbert GmbH tar över all denna hantering den 1 april 2015.

- De 18 anställda i fabriken i Obermeitingen har fått ett erbjudande för att säkra att säkra att deras kompetens inte går förlorad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.