Kattungen Lisa (ja, det är hon på bilden) rymde med en husbil (nej, det är inte den på bilden) och reste ett par mil bort från sin familj.

Nästa artikel
Kattungen Lisa liftade under husbil
Nyheter

Kattungen Lisa liftade under husbil

Publicerad 11 juli 2023 (uppdaterad 11 juli 2023)

Kattungen Lisa (ja, det är hon på bilden) rymde med en husbil (nej, det är inte den på bilden) och reste ett par mil bort från sin familj.

Har ni hört talas om katten som liftade med husbil och åkte flera mil från sin familj? Inte? Då är det bara att läsa vidare. Det här är vad som hände.

Familjen Dos Santos Nilsson i Torhamn i Blekinge hade kört från hemmet till Björkenäs camping någon mil bort, för att spela minigolf. När de kom hem upptäckte de att en av deras 11-månader gamla kattungar, Lisa, var borta.

– Vi letade och letade hela kvällen och dagen efter, kollade i träden, kollade ute i terrängen. Vi hade hjälp av en hund också som gick runt och nosade, men utan resultat, säger pappan Lars Nilsson till SVT/Blekinge.

Vad de inte visste var att Lisa lyckats ta sig in under familjens bil och liftat med till campingplatsen. Väl där hade hon rört sig vidare till ett annat fordon, en husbil som ägdes av holländska turister, och fortsatt färden under den.
 

Nu är Lisa hemma igen. Foto: Mical Dos Santos Nilsson.

Vi letade och letade hela kvällen och dagen efter.

Först när husbilen stannade i Jämjö för att tanka förstod husbilsägarna varför deras hund uppförde sig konstigt. Då hörde de kattungens jamande, plockade in den i husbilen och körde tillbaka till Björkenäs camping där de lämnade in den.

När sedan familjen Dos Santos Nilsson fick tips via en lokal Facebook-grupp att campingaplatsen efterlyste ägarna till en kattunge, väcktes deras hopp.

– Då sa pappa att de kanske hittat kattungen, säger dottern Greta Nilsson. Det var jättebra tycker jag, Jag blev jätteglad.

Så nu är Lisa hemma igen med sina syskon. Men inte länge till. Hon och hennes syskon är redan tingade. Och tills de kommer till sina nya familjer har familjen fullt sjå att hålla reda på dem.

– Varje gång vi ska ut måste vi samla allihopa, stänga in dem och räkna är alla fyra här och sedan stänga dörren och springa ut, säger mamma Mical dos Santos Nilsson.

Husbil och Husvagn har tidigare skrivit om vådliga kattfärder med husbil. Den gången var det katten Ebbe som rymde från husbilen den färdades i. Läs mer om det här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.