Bild
Nästa artikel
NYHETER

Kanon-Kurt jubilerar 

Publicerad 23 april 2018 (uppdaterad 23 april 2018)
I helgen firade handlaren Kanon-Kurt 40 år med pompa och ståt. Vi tittade förbi under helgens firande i Ludvika.
Kurt Kristensen köpte sin första egna husvagn 1971 och dagen före julafton 1977 gjordes ett besök på Öggestorp-fabriken i Småland. Själva fabriken var kanske inget att hurra över men vagnarna var mycket fina, och 15:e april 1978 sålde Kurt sin första Öggestorp till en kund i Kopparberg. Sedan dess har det rullat på även om skepsis förekom på annat håll till en början. ”Honom kan ni inte handla av, om ett halvår är han borta från marknaden”. Kurt berättar att en av de totalt fem husvagnssäljarna i Ludvika hade sagt det om honom. Idag är alla andra husvagnshandlare i Ludvika borta. Endast Kanon-Kurt finns kvar och en del av framgången är ett stort utbud. ”Om man har mycket i lager kommer folk långväga för att köpa husvagn. Har man inget inne säljer man inget”. 

Sortimentet har utökats genom åren med märken som Adria 1983, Knaus 1985 och Cabby 1989. 1995 gick Öggestorp i konkurs och kort därpå kom Kabe och knackade på dörren. Idag finns husvagnar och husbilar av Kabe, Adria, Sun-living och Polar i utställningshallarna.

April 2013 tog dottern Veronika över tillsammans med Per Lodén och Ove Ek. Även ett investmentbolag var med i början men löstes ut 2016.

Sedan övertaget har marknadsföringen ändrats och mer resurser har lagts på verkstad. ”Vi strävar efter att vara tillmötesgående mot våra kunder både vid köp och därefter” berättar Per Lodén. ”Inom en tvåårsperiod siktar vi på att öka omsättningen ytterligare samt öka kapaciteten i verkstaden. Också lager och reservdelar kommer vi att satsa på.

Den årliga vårmässan är en tradition sedan nåra år tillbaka medan höstmässan som hålls varje år efter Elmia har funnits i 30 år. Rekordet i försäljning ligger på 72 husvagnar på en mässhelg.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.