Nästa artikel
Kanon-Kurt bygger ut sin anläggning i Ludvika
NYHETER

Kanon-Kurt bygger ut sin anläggning i Ludvika

Publicerad 2022-01-27 12:30 (uppdaterad 2022-01-27 12:46)
Kanon-Kurt skalar upp sin anläggning i Ludvika och gör den största investeringen i företagets historia och den slutliga kostnaden beräknas landa runt 25 miljoner kronor.
Utbyggnaden innebär att Kanon-Kurt i Ludvika får tre stycken nya hallar för motorservice samt ytterligare fem stycken nya hallar för bodelsarbeten. Det innebär att Kanon-Kurt kommer att ha tretton stycken verkstadsplatser. Det blir även utrymmen för utökat reservdelslager i anslutning till de nya hallarna.

Hos Kanon-Kurt har försäljningen av husvagnar och husbilar slagit rekord på rekord och antalet campare har ökat stadigt under de senaste åren. Inte minst har covid-pandemin gjort att fler väljer att semestra på hemmaplan. Fler campingfordon på vägarna medför att service- och verkstadsbesök ökar. På Kanon-Kurt i Ludvika bygger man just nu ut och moderniserar anläggningen för att bemöta kraven och den ökade efterfrågan.

Att öka servicegraden och förbättra kundupplevelsen är det främsta argumentet till den utbyggnad som nu sker.

– Våra kunder är det viktigaste vi har. Att äga en husvagn eller husbil innebär att man behöver har en bra kontakt med verkstad och service. Här vill vi att våra kunder ska känna sig trygga och kunna erbjuda en totallösning för våra kunder, säger Per Lodén, VD på Kanon-Kurt. Vi kommer kunna utföra alla typer av jobb på husbilar samt husvagnar och ger oss en ökad kapacitet och service. Det som blir nytt för oss är att vi nu även kommer kunna utföra chassi-arbeten. Det vill säga att vi kan göra motorservice, kamremsbyten, hjulinställningar med mera. Det blir ett helt nytt affärsområde för oss fortsätter Per Lodén.

Ytan på fastigheten ökar med strax under 900m2 samt att ytan utvändigt för parkering och uppställningsytor ökar med 5200m2.

– Tyvärr är vi något försenade men bygget väntas stå klart i slutet av augusti 2022. AEB Anläggningsentreprenader AB utför en så kallad totalentreprenad och kommer sköta hela utbyggnaden. De är redan igång och vi ser att de håller ett högt tempo vilket vi såklart är superglada för, fortsätter Per Lodén.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.