Husbilar bakom fönster hos handlare - Bengt i Örkelljunga
Nästa artikel
Känd husbils- och husvagnshandlare satsar på nytt sortiment
nyhetER

Känd husbils- och husvagnshandlare satsar på nytt sortiment

Publicerad 2022-02-07 10:36 (uppdaterad 2022-02-07 15:49)
Husbilar bakom fönster hos handlare - Bengt i Örkelljunga
Bengt i Örkelljunga bygger ut – och satsar på nya varor och märken. Anledningen är en ny trend.
Vid Skåneporten, alldeles vid E4:an, på gränsen mot både Halland och Småland, ligger Bengt i Örkelljunga. Specialist på fritidsfordon sedan 1960-talet. 

Efter att i många år ha satsat på husbilar tar de nu ett steg mot ursprunget i en 1600 kvadratmeter stor, nybyggd lokal. Bakom beslutet ligger bland annat ett ökat intresse för camping bland yngre personer. 

– Nu gör vi en storsatsning på husvagnar och tält i vår bästa lokal med utsikt över grönskan kring Skåneporten. Vi kommer ha nya husvagnar av fyra olika märken och därtill flera begagnade husvagnar. Om husvagnskunderna ska komma till oss tror vi de förväntar sig ett ordentligt utbud, säger Bengt-Åke Bengtsson, vd för Bengt i Örkelljunga i ett pressmeddelande.

I den nya lokalen flyttar husvagnsförsäljningen in. Där kommer nya husvagnar från Knaus, Tabbert, Weinsberg och T@b att säljas. Men inte bara det.

Företaget satsar också på tält. Och vi pratar inte förtält till husvagnen, som redan finns i sortimentet. Bland det nya de tar in finns tältvagnar från Camp-let och taktält från Campwerk.

– När vi besökte fordons- och fritidsmässan i Düsseldorf förstod vi hur stort det är med tält i Tyskland. Det finns så många spännande varianter och finesser som knappt finns här i Sverige. Vi tror de kan locka en yngre målgrupp. Det är allt från taktält att fästa ovanpå bilen till uppfällbara tält som dras bakom bilen på ett litet släp”, säger Paul Stål, som är projektledare för den nya avdelningen. 

Bengt i Örkellljunga grundades av Bengt och Britta Bengtsson 1966 och ägs i dag av syskonen Britt-Marie Svensson, Bengt-Åke Bengtsson och Christina Ohlzon. 

–    De senaste åren har vår anläggning vuxit från 8 000 kvadratmeter till 12 000 kvadratmeter”, säger Bengt-Åke Bengtsson.

Den nya lokalen öppnar 2 april.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.