Nästa artikel
Kan bli dyrt att värdera husbil på nätet
NYHETER

Kan bli dyrt att värdera husbil på nätet

Publicerad 12 januari 2016 (uppdaterad 12 januari 2016)
Det finns anledning att varna för att okritiskt värdera sitt fordon via olika nättjänster. Räkna med att tjänsterna kostar även om det framgår först efter det du letat noga för att hitta villkoren.

Nu på våren är det många som både köper och säljer husbilar och husvagnar och alla vill naturligtvis veta att priset är rätt. En enkel lösning kan vara att gå in på nätet och utnyttja någon av de många värderingssajterna. Tyvärr är inte alla seriösa och en del ger intrycket att vara gratis trots att så inte är fallet.

Läser du inte avtalstexten ordentligt kan fakturan vara ett faktum och avtalstexterna är oftast smart utformade och juridiskt sett oantastliga. Många känner sig rejält lurade och under 2015 gjordes över 1500 anmälningar till olika konsumentorganisationer, många av dessa härrör sig sedan 2014 till sajterna carprice.se samt autopriser.net. Bara för att texten är på svenska behöver sajterna inte juridiskt höra till Sverige vilket gör att det är mycket svårt att få rätt mot företaget eller föra en dialog. 

Tyvärr är det inte bara låta bli att betala fakturan då företagen vet hur de kan utnyttja inkassomöjligheterna men visst kan du bestrida fakturan skriftlig och dokumentera allt du gör. Det ger dig en möjlighet att klara dig eftersom bolaget då måste stämma dig inför domstol, men sådant har de gjort förut och vet exakt hur de ska gå tillväga. Det förekommer även att fakturor skickas till minderåriga.

Ett alternativ kan vara att söka efter motsvarande fordon på Blocket även om prisbilden där kan vara ganska spretig.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.