Nästa artikel
Kabe ökar sin vinst
NYHETER

Kabe ökar sin vinst

Publicerad 2 mars 2018
I spåren av den kraftiga ökningen av försäljningen av husvagnar och husbilar ökade Kabe sitt rörelseresultat förra året från 160 miljoner under 2016 till 175 miljoner, en ökning med nio procent. Detta trots kraftiga investeringar.

Rörelseresultatets ökning på nio procent ska ses i ljuset av att nettoomsättningen steg med tretton procent, från 2 045 miljoner till 2 313 miljoner.

En rad investeringar under året påverkar verksamhetsresultatet negativt, bland annat en ny limfabrik för sandwichpaneler och en ny produktionslinje för helintegrerade husbilar vilket medförde att produktionskapaciteten höjdes avsevärt.

— Om vi ser till enbart bemanningen så vi med cirka hundra medarbetare förra året i Tenhult och därutöver bemanningsfolk vid behov. Det är väldigt högt tryck nu för att få ut de husvagnar och husbilar som har beställts, konstaterar koncernchef Alf Ekström i ett uttalande till Jönköpingsposten och tillägger när det gäller investeringsprogrammet ifjol är det ett av de största någonsin.

Kabe hade vid årsskiftet drygt 600 anställda.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.