Nästa artikel
Kabe och Alde i gemensam USA‐satsning
NYHETER

Kabe och Alde i gemensam USA‐satsning

Publicerad 4 april 2016 (uppdaterad 4 april 2016)
Husvagns‐ och husbilstillverkaren KABE gör en road‐trip i USA tillsammans med värmeleverantören Alde för att presentera svensk året‐runt‐komfort på världens största marknad för campingfordon.

I mars anlände en fullutrustad KABE Imperial 560 till Seattle med båt från Göteborg. Under de närmaste månaderna ska husvagnen och Aldes vattenburna värmesystem visas för tillverkare och branschfolk över hela USA. Rundresan genomförs av Aldes amerikanska dotterbolag Alde Corp.

- Vattenburen värme och golvvärme i campingfordon är ännu ett ganska okänt begrepp i USA och målsättningen är att etablera Aldes system på marknaden. Vi är stolta över samarbetet med KABE, som ger oss möjlighet att demonstrera våra produkter på bästa möjliga sätt, säger Håkan Streimer, marknads‐ och försäljningschef på Alde International Systems AB i Färlöv i ett pressmeddelande.

För KABEs del handlar det om att introducera en delvis ny bild av det bekväma och lyxiga mobila fritidsboendet. Precis som i Europa finns det ett intresse av året‐runt‐användning, även i snö och kyla. Men det finns få amerikanska leverantörer av vinteranpassade husvagnar och husbilar.

- Här har vi mycket att erbjuda. KABEs unika isolering och ventilation i kombination med den tysta och jämna värmen från Alde skapar en överlägsen året‐runt‐komfort, konstaterar KABEs koncernchef Alf Ekström.

Höjdpunkten under företagens gemensamma rundresa i USA blir den stora traditionella husvagnsveckan i Elkhart, Indiana. Här finns 85 procent av den amerikanska husvagns‐ och husbilstillverkningen.

- Den amerikanska marknaden är tuff. Men vi har bra produkter och det finns ett stort förtroende för svensk kvalitet och säkerhet, bland annat inom fordonsindustrin. Så vi har stora förhoppningar på sommarens satsning, förklarar Håkan Streimer och Alf Ekstöm. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.