Nästa artikel
Kabe nyanställer 20
NYHETER

Kabe nyanställer 20

Publicerad 6 november 2014 (uppdaterad 6 november 2014)
Kabe i Tenhult har haft en bra försäljning av husbilar och behöver anställa cirka 20 nya medarbetare vilket på sikt kan bli fler.
Den ökande husbilsförsäljningen sätter nu avtryck hos Kabe i Tenhult som nyanställer ett 20-tal nya medarbetare för att kunna möta den ökande produktionen uppger Jönköpings-Posten. Det gäller först och främst monteringspersonal, konstruktörer och maskinsnickare och alla är ännu inte rekryterade.

– Vår andel av tillverkade husbilar har ökat i flera år men den här hösten har medfört ett större uppsving än vad vi beräknat och det har även sålts något fler husvagnar, säger vd och koncernchef Alf Ekström till Jönköpings-Posten och fortsätter vår andel av tillverkade husbilar har ökat i flera år men den här hösten har medfört ett större uppsving än vad vi beräknat och det har även sålts något fler husvagnar.

Även den för Kabe försäljningsmässigt lyckade mässan på Elmia i september var viktig då dessa fyra dagar brukar stå för ungefär en femtedel av årsförsäljningen.

– Det finns ett större utbud i dag med en större variation när det gäller prisbilden. Det har lockat in fler målgrupper som till exempel barnfamiljer, säger Alf Ekström till Jönköpings-Posten.

Alf Ekström tror och hoppas att trenden håller i sig.

– Det är alltid svårt att veta exakt, men vi känner oss mer konkurrenskraftiga just nu och framförallt på husbilssidan där vi tror på goda försäljningsresultat nästa år och då kan det bli ännu fler jobb i fabriken.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.