Bild
Nästa artikel
NYHETER

Kabe köper ny fastighet för att kunna expandera

Publicerad 4 april 2017 (uppdaterad 4 april 2017)
Kabe har, för Kama Fritids räkning, köpt en fastighet på Torsvik i Jönköping för att möjliggöra ytterligare expansion för koncernen. Fastigheten är på 20 000 m2 och ligger utmed E4 strax söder om Jönköping.

Kama Fritid AB, som är ett helägt dotterbolag till Kabe AB, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten under fjärde kvartalet 2017. 

Kama Fritid AB är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 225 miljoner år 2016. Verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion för Kama Fritid säkerställs genom detta förvärv. 

‐ De senaste årens kraftiga försäljningsökningar har gjort att vi vuxit ur våra befintliga lokaler, berättar Jonas Tidqvist, VD på Kama Fritid. 

‐ Genom förvärvet kan vi stärka våra marknadspositioner ytterligare, utveckla vårt produktsortiment och arbeta effektivare med att säkerställa leveranser, säger Jonas Tidqvist och fortsätter Det gynnsamma geografiska läget nära E4 är optimalt för vår verksamhet.

Kama Fritids försäljning sker genom 300 fristående husvagns‐ och husbilsåterförsäljare i Sverige, Norge och Finland. De är en renodlad grossist som endast säljer till detaljister. Lokalerna i Tenhult som Kama Fritid lämnar kommer att användas av Kabe Husvagnar AB för den utökade husvagns‐ och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

Schur Ekmans Kartong AB som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.