Bild
Nästa artikel
Nyheter

"Jag ska köpa husbil för pengarna"

Publicerad 19 april 2012 (uppdaterad 7 maj 2012)
Olof Johansson har sedan 80-talet drömt om att äga en husbil. Efter många års sökande, men aldrig funnit den rätta för rätt pris, kom en överraskning, han stod som vinnare för Postkodlotteriet.

 

Vad han skulle köpa för pengarna stod klart, en husbil. Både frun och han var sedan länge intresserade av det mobila livet, men ingen hade tidigare ägt en, eller över huvudtaget vistats i en husbil. Innan Olof stod som vinnare för pengarna hade de tittat på husbilar, bland annat på märket Pilote hos återförsäljaren Forsbergs. 
De hade valt ut två favoriter det stod emellan, en helintegrerad lite äldre bil, eller en halvintegrerad lite nyare bil. Priset mellan bilarna var inte stort, så till slut var det känslan som avgjorde, det blev den helintegrerade Pilote Galaxy 44. 
- Det var känslan när man körde bilen som blev avgörande, en helintegrerad bil har en mycket mer komfort, vilket gjorde valet ganska enkelt, berättar Olof. 
 
Det har nu gått cirka ett och ett halvt år sedan inköpet av bilen skedde och sen dess har de haft mycket glädje av sin bil. 
- Vi trodde att man inte skulle ha tid för en husbil när man jobbar heltid och har fullt upp, men det visade sig vara fel när vi insåg att man kunde ta bilen bara över en helg och köra iväg, säger Olof.
 
Deras första campingtillfälle var vintern 2010-2011 då de bestämde sig för att testa vad bilen gick för och gav sig ut för att vintercampa. 
- Vi gjorde det mest för att se att allt på husbilen fungerade, eftersom att vi hade tre månaders garanti, säger Olof. 
 
Sedan deras första utflykt med husbilen har det blivit många fler, bland annat till Tyskland och södra Sverige. I år planerar paret att åka till Prag i Tjeckien, men har även pratat om att åka Europa runt. 
- Ja, vi vill ju åka Europa runt, nedåt Frankrike, Italien och vägen upp igen, men det krävs planering och flera veckors sammanhängande ledighet, så i år blir det nog Tyskland igen, berättar Olof.  

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.