Bild
Nästa artikel
NYHETER

Inget Nordkap för traktor med husvagn

Publicerad 11 juni 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
För ett par veckor sedan skrev vi om Åke Larsson från Perstorp när han startade sin resa till Nordkap med en veterantraktor som drar en ombyggd husvagn. Åtminstone var det så det var tänkt men resan har fått avbrytas.
Trots stor erfarenhet att köra med ekipaget fick resan avbrytas norr om Östersund. Tanken var att han skulle kommit hem om cirka ytterligare två månader men dåliga vägar tvingade honom att ge upp, skriver SVT, detta trots att traktorn från 50-talet bara toppar 20 till 25 kilometer i timmen. Fjällvärldens vägar blev helt enkelt för tuffa även om Åke Larsson länge övervägde situationen  innan han gav upp.

– Jag fick ont i rygg, höft och ja överallt, säger Åke Larsson och fortsätter De hade inte hunnit göra iordning vägarna efter vintern så det var som att köra på en skogsväg. Men det är sånt man inte vet när man kör härifrån. Jag är väldigt besviken på kroppen och mig själv. Men man får ju tänka lite, en är ju inte 25 längre.

Tidigare har han åkt runt hela Sverige och in i Finland och en vinter begav han sig hela vägen upp i Sverige för Jokkmokks vintermarknad. 

Men skam den som ger sig, han planerar för ett nytt försök igen till de norska fjällen och fjordarna. 

– Tidigare år har jag börjat senare på året, då har vägarna varit bättre. Sen kanske jag får testa att köra med en nyare traktor, säger Åke Larsson till SVT.

Åke Larsson har mestadels övernattat ute i skogarna eftersom han menar att han inte får vara ifred på campingarna.

– Folk ska prata hela nätterna och så får man ingen sömn och man blir ju väldigt trött av den friska luften när man kör, säger Åke Larsson och ger bildragna husvagscampare en känga Alla som kommer åkande med bilar och husvagn kommer ju som flygande tåget och kör i 110 eller 120 fast det är 90 väg. De struntar i själva sträckan. Men jag vill se hela vägen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.