Bild
Nästa artikel
NYHETER

Inget går upp mot en skogsväg

Publicerad 17 maj 2016 (uppdaterad 24 oktober 2019)
Bilister som tänkt sig köra ut på E16 och följde skyltningen hamnade i en lång bilkö på en skogsväg. Det blev resultatet av ett busstreck vid ett vägbygge mellan Borlänge och Falun.
Dalarnas tidning uppmärksammar ett något annorlunda tilltag som fick mängder av bilister att njuta av skogsluften.

Det var under måndagmorgonen som bilister vid vägarbetet på väg från Ornäs ut på E16 råkade ut för det här busstrecket. Skyltarna hade flyttats runt och resultatet blev att de hamnade på allt mindre skogsvägar för att till slut mötas av att vägen tog slut efter att ha passerat bondgårdar på nära avstånd.

- Vägtrafikledningen känner till att det är felskyltat, någon har under helgen flyttat runt skyltarna, säger Katarina Wolffram som är presskommunikatör för Trafikverket till Dalarnas tidning, och berättar vidare att det inte är helt ovanligt att folk flyttar runt skyltar vid vägarbeten så att trafiken dirigeras om på ett felaktigt sätt. Dessbättre säger hon också att de jobbar på att få tag i en person som kan ställa tillbaka skyltarna på rätt platser. 

Många bilar blev i varje fall stående och tvingades så småningom backa tillbaka.

Vi som inte drabbades kan i varje fall le lite i smyg åt tilltaget medan de som hamnade på skogsvägen säkerligen håller sig för skratt, i synnerhet om de hade en husbil eller husvagnsekipage.

Här hittar du artikeln i Dalarnas tidning.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.