Bild
Nästa artikel
NYHETER

Inga arbeten på Ölandsbron under veckorna 25 - 33

Publicerad 23 maj 2017 (uppdaterad 23 maj 2017)
Under tre år framöver ska Ölandsbrons livslängd stärkas för en smidig och säker resa mellan Öland och fastlandet. Underhållsarbetena, som startade den 2 maj, kommer inte att påverka trafiken mellan vecka 25 och 33.

Arbetet inleds genom att blästra och måla om lager på bropelarna. Trafiken som kör från Öland mot Kalmar kommer att påverkas genom att ett körfält bitvis är stängt. Hastigheten längs den sträckan är också sänkt till 50 kilometer per timme. Eftersom Ölandsbron är högt trafikerad under sommaren har projektledningen valt att inte göra något trafikstörande arbete under sommarveckorna 25–33 samt under Skördeveckan. Inget trafikstörande arbete utförs heller under pendlartider mellan kl 06–09 och kl 15–18.

– Vi är måna om att trafikanter, resenärer och godstrafik ska kunna komma fram så smidigt som möjligt och tar särskilt hänsyn till pendlartider, sommarsäsongen och tiden för Skördefesten. Under de tiderna gör vi inget trafikstörande arbete eftersom väldigt många normalt reser till och från Öland under just dessa perioder, säger projektledare Fredrik Hasselström. I vecka 33 går dessutom den internationella tävlingen Ironman av stapeln och dess cykeletapp går över bron.

Under de kommande tre åren kommer Trafikverket byta ut samtliga rörliga lager och byta brons skyddande tätskikt under beläggningen på högbrodelen. Även kantbalken på högbrodelen och betongreparationer ska repareras. Bland annat kommer Ölandsbron att lyftas två millimeter med trafik på bron för att byta ut brons rörliga lager.

– Underhållsarbetena på bron sker med syfte att säkerställa livslängden och garantera en fortsatt trygg och smidig resa.

Med underhållsarbetet skapar Trafikverket goda förutsättningar för dagens och framtidens näringsliv, turistnäring och boende på Öland med smidig pendling till och från fastlandet.

Eftersom Ölandsbron är den enda länken mellan Öland och fastlandet är den viktig i mångas vardag. Ölandsbron är dessutom en symbol i regionen som under sina snart 45 år har bidragit till ett levande och blomstrande Öland. Genom hashtaggen #ViälskarÖlandsbron kan du få information om arbetet och trafikstörningar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.