Bild
Nästa artikel
NYHETER

I maj blir det billigt med telefon

Publicerad 25 april 2016
Den 30 april träder en ny EU-förordning i kraft som innebär att avgifterna på roaming sänks i hela EU. Därigenom blir det billigare att använda telefonen inom hela EU vid samtal och surfning från utlandet.

För mobiloperatören Tre innebär det att utlandspriserna på mobilsurf, samtal och sms inom EU sjunker på mobilsurf med 74 procent, samtal inom landet och hem till Sverige sänks med 76 procent, mottagna samtal sänks med 82 procent och sms-priset sänks med 70 procent. Utlandspriserna sänks för alla Tres kunder från och med 25 april 2016.

– Med de nya priserna blir det både billigare och enklare att använda mobilen när man reser till andra EU-länder. Vi hoppas att våra kunder ska känna sig trygga med att använda mobilen mer som man gör hemma och njuta ännu mer av att vara utomlands, säger Per Schelin, chef för Produkt och Verksamhetsutveckling på Tre i ett pressmeddelande. 

Enligt en oberoende internationell rapport från analysföretaget Tefficient, surfar Tres svenska kunder mest i hela världen. En Tre-kund surfar i genomsnitt cirka 100 MB per dag hemma i Sverige på sin mobil och om man behåller samma surfbeteende som hemma skulle surfen kosta 50 kr per dag från ett EU-land. 

För att läsa mer om Tres nya utlandspriser och utlandspaket, gå in på: www.tre.se/euroaming

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.