Nästa artikel
Hyrde ut husvagn som de inte får tillbaka
NYHETER

Hyrde ut husvagn som de inte får tillbaka

Publicerad 5 oktober 2018 (uppdaterad 4 januari 2019)
Att hyra ut sin husvagn, eller för den delen husbil, har sina risker. Lämnar man över fordonet frivilligt är det inte stöld så försäkringen gäller inte. I det här fallet har dessutom polisen lagt ner utredningen om bedrägeri.

Det är Aftonbladet som skrivit om paret som i somras hyrde ut sin husvagn till två belevade män från Göteborg. Paret som hyrde ut gjorde allt på det sätt de trodde var rätt, de skrev kontrakt, tog deposition och tog även foton på de som hyrde. Men husvagnen kom aldrig tillbaka. I stället fick paret sms: Ville de ha husvagnen åter, måste de betala 20 000 kronor.

Paret svarade att de inte tänkte betala och de tror inte på männens historia om att de blivit rånade på mer eller mindra allt under sin resa i Tyskland. Männens historia påstås ha ändrats över tid och beloppet sjunker.

Det blir en polisanmälan av det hela, men polisen har lagt ner ärendet då de enligt vad Aftonbladet skriver inte har tillräckligt mycket att gå på. Stöld är det inte, de har ju lämnat över vagnen frivilligt, utpressning är det inte heller eftersom vare sig våld eller hot om våld är vid handen och då återstår bedrägeri som är den rubricering som polisen inte tycker att de kan gå vidare med.

Paret tror att fler har råkat ut för bedragarna som de genom att låta sig intervjuas vill varna andra för och uppmanar alla att polisanmäla.

Vi på Husbil & Husvagn har vid flera tillfällen påpekat riskerna med privat uthyrning och vad som gäller försäkringsmässigt. Vi avråder på det bestämdaste från detta, risken att hyra ut till okända är stor och även om inte fordonet försvinner helt måste man även ta reda på vad som gäller försäkringstekniskt vid en krock eller skada. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.