Nästa artikel
Hyr kajak i automat
Hyra

Hyr kajak i automat

Publicerad 2022-07-17 08:25 (uppdaterad 2022-07-17 11:02)
Ett alternativ till att ta med egen kajak eller SUP är att hyra. Möjligheten finns runtom i landet i kajak-automater öppna dygnet runt.

Intresset för paddling är rekordstort och så även bland turister med husbil eller husvagn. Nu finns möjligheten att slippa ta med egen farkost och istället hyra i ett 100-tal stationer med uthyrning av sup och kajaker runtom i hela landet.

Man bokar via hemsidan där man får en kod. Sedan är det bara att börja paddla. Paddel och flytväst finns i den SUP (Stand Up Paddle Board) eller kajak som man hyr.

Prisexempel när vi testar bokningen:

inkl. flytväst/paddel, minsta hyrtid kajak är 2 timmar och SUP 1 timme.
Tandemkajak: 329 kr för 2 timmar
Enkelkajak: 249 kr för 2 timmar
SUP-bräda: 159 kr för 1 timme

– Det har visat sig att många föredrar att hyra sup och kajak via obemannade stationer som är tillgängliga dygnet runt. Ett klick på hemsidan och man är redo att njuta av långa sommarkvällar eller en lugn morgontur, säger Richard Öhman, grundare av Point65 och Kayakomat.

Företaget Kayakomat by Point 65 Sweden lanserades på prov våren 2021 och efter en lyckad provperiod etableras konceptet i hela Sverige och delar av Europa.

Varje Kayakomat drivs av en engagerad lokalbo som vill göra den lokala naturen tillgänglig för fler. En annan fördel med att hyra är att kvaliteten är förhållandevis hög på objekten man hyr jämfört med många budgetalternativ på marknaden.


Här hittar du en lista och karta på Kayakomat-stationer och även bokningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.