Nästa artikel
Hymers nyheter: Här kan du se dem!
Nyheter

Hymers nyheter: Här kan du se dem!

Publicerad 2024-09-10 11:40 (uppdaterad 2024-09-10 11:48)
Nya ML-T Xperience kommer till Sverige. Här kan du se den och de nya Crossover-modellerna.

Hymer har ingen monter på Elmia i år men deras nyheter går att se på olika Hymer Center under hösten.

I en dryg veckas tid kommer de finnas kvar på Hymer Center Stockholm i Upplands Väsby dit Husbil & Husvagn åkte och tittade närmare på dem. Dels fanns de två uppdaterade Crossover-modellerna på plats dels nya ML-T Xperience som äntligen kommit till den svenska marknaden. 

Xperience kallar Hymer själva en "hybridbil".

– För de som vill vara lite coolare än alla andra. De reser inte offgrid men det ska se ut som det, säger Peter Hansen, presskontakt på Hymer Center.

Xperience är byggd på MB Sprinter och är bakhjulsdriven. 170 hk och niostegad automatlåda.

När Xperience premiärvisades på CMT i Stuttgart i början av året ringlade kön lång av besökare som ville titta in i bilen. Självklart var även Husbil & Husvagn på plats och gjorde en snabbkoll på bilen. Här kan du se fler bilder och läsa mer om den.

Om du gillar det du ser och vill haffa ett eget exemplar till nästa säsong bör du inte vänta för länge med beställningen. Priset ligger på 1 630 000 kronor.

ML-T 570 Crossover och Grand Canyon S Crossover har många likheter. De har båda fått en ny dekor utvändigt och inuti har de fått en inredning som hämtat stor inspiration från Venture S. Inredningarna är snarlika varandra men skiljer sig åt.

Fokus på modellerna i Crossover-edition är självförsörjning – att kunna vara off grid i tio dagar. Som standard medföljer en extra toakassett och ett litiumbatteri. För den som önskar maxa resurserna går det att addera batterier så det blir fyra totalt.

Gasol används endast till spisen eftersom kylskåpet är ett kompressorkylskåp och värmaren en dieselpanna.

Inverter på 1800 W med ren sinusvåg, durkaluminium i garaget är även det standard i Crossover-edition. Som pricken över i finns ett tufft Survivalkit som består av en yxa, en såg och en hopvikbar spade.

Nedan syns bilder från ML-T 570 Crossover

Grand Canyon S Crossover här nedan:

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.