Bild
Nästa artikel
NYHETER

Hymer premiärvisar 2018 års modeller

Publicerad 11 maj 2017 (uppdaterad 11 maj 2017)
Idag den 10 maj presenterade Hymer sina nyheter inför säsong 2018. Platsen var Hymer Museum som ligger i födelsestaden Bad Waldsee. Vi bjuder på ett bildspel!
Bad Waldsee är en liten stad som ligger underskönt inbäddad i böljande grönska inte långt från Bodensjön. Vädret var strålande och ett välkommet avbrott från den väldigt haltande svenska vårvärmen.
 
Hymer fyller 60 i år och det har redan firats med några specialmodeller. Idag presenterades födelsedagsbarnet många frågat efter. En specialversion av Eriba Touring, av många kallad Troll. Det är nämligen Eribas ”urmodell” som snickrades ihop av Erich Bachem och Erwin Hymer inte långt ifrån museet. Man kan ju fråga sig om de två herrarna kunde föreställa sig hur det skulle gå för ”firman” när de drog igång det hela? Första året sålde de tre fordon och det senaste året landade försäljningen på ungefär 35 0000 fordon, en utveckling som heter duga, speciellt med tanke på att den till största del ligger i det övre segmentet i respektive klass.

ERBJUDANDE: 
20171105073734.jpg?itok=BszZg2M1

 
Hymer och Eribas historia lyftes givetvis fram under dagen, men det var långt ifrån en nostalgitripp. Presskonferensen drog nämligen igång med en scenshow som påminde om de mer rymdinspirerade inslagen under melodifestivalen. Det hela var läckert och ett innovativt nytänk som ligger väldigt långt ifrån de diabildsvisningar som ibland fortfarande förekommer på sådana här tillställningar.
 
Tanken är givetvis att förmedla intrycket att Hymer står för modernitet och nytänkande. Med rök och spotlights presenterades även två nya serier husbilar. Det är de lättare och smalare hel- och halvintegrerade Exsis som omarbetats både invändigt och utvändigt. Invändigt finns en hel del förändringar som inte syns, som konststycket att göra en rymligare färskvattentank, samtidigt som lastkapaciteten ökar. Priser och utrustningsnivåer för Sverige är inte bestämda än, de brukar bli klara till mässan på Elmia.
 
Vad händer med S-klass undrar många? Hymer linerserie som utvecklats ett bra tag nu och en studie har redan presenterats. Ja, allt som oftast har Hymer kvar något i rockärmen så kanske får vi se den på Caravan Salon i Düsseldorf? Mer om nyheterna kan du läsa i kommande nummer av Husbil & Husvagn samt här på hemsidan.

Missa inte bildspelet!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.