Nästa artikel
Hymer investerar i ökad lagereffektivitet
NYHETER

Hymer investerar i ökad lagereffektivitet

Publicerad 21 september 2018
Erwin Hymer Group planerar för ökad produktion och genomför en ny logistiklösning med ett automatiskt höglager för produktionen i Neustadt.
Hymer och övriga branschen satsar stort på framtida produktionsökningar, flera tillverkare expanderar sina produktionsanläggningar eller bygger helt nya. Just Hymer köptes nyss upp av det USA-baserade företaget Thor Industries vilket skapar världens största tillverkare av fritidsfordon.

Nu har Erwin Hymer Group anlitat materialhanteringsföretaget Jungheinrich för att öka lagerkapaciteten vid sin produktionsanläggning i Neustadt, Tyskland. Investeringen gäller transportbandsteknik för godsmottagning och produktionsanslutning samt kontrollteknologi och visualisering. 

Lösningen som Jungheinrich tagit fram till Hymer innebär att det skapas ett nytt pallställslager för bättre lagringskapacitet. De olika produktionsområdena får materialet via automatiska system och fungerar även som en buffert för råmaterial, köpta delar och extramaterial.

I Tyskland utsågs Jungheinrich Warehouse Management System 2018 till “Best Factory Software 2018”. Motiveringen angavs till den stora kundnyttan systemet ger och hur enkelt det är att integrera i redan existerande system. Jungheinrich AG, som grundades 1953, är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.