Nästa artikel
Husbil utsatt för beskjutning
NYHETER

Husbil utsatt för beskjutning

Publicerad 9 augusti 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
Att det förekommit en rad skottlossningar de senaste åren är knappast någon nyhet men natten som gick blev en husbil beskjuten om än "bara" med luftgevär.

Det är Uppsala Nya Tidning som rapporterar att en husbil parkerad i Tierp strax innan 23 utsattes för beskjutning från ett luftgevär från en näraliggande lägenhet.

- Det är familj i en husbil som ringde och sa att de blev beskjutna. De smällde i husbilen och även i andra saker däromkring, säger Kenneth Sundin, länsvakthavande polisbefäl till UNT. Polisen konstaterade snabbt att det var någon som sköt med ett luftgevär.

Den berusade mannen fick följa med polisen till en fyllecell och misstänks nu tillsammans med sina kamrater nu för framkallande av fara för andra.

I torsdags blev en familj  av med sin bil samt en rad saker i sin husvagn på campingen invid Parken Zoo. Bilen som stals, en Chevrolet Orlando, har inte återfunnits. Polisen vill gärna ha tips om stölden och man kan vända sig till polisen på nummer 114 14.

-Vi har bra rutiner för säkerhet och kompetent personal på plats och nu hoppas vi att polisens gedigna arbete snart kommer att få fast de ansvariga, säger Lennart Sundén, tf vd Parken Zoo, i ett pressmeddelande. 

- Som hyresgäst på camping ansvarar man alltid för all säkerhet i sin vagn och sin bil på hyrd tomt, men självklart är vi nu också extra vaksamma. Vi var i kontakt med familjen redan när incidenten inträffade och självklart är den här typen av händelser mycket beklagligt, avslutar Lennart.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.