Bild
Nästa artikel
NYHETER

Husbil för den äventyrslystne

Publicerad 14 juni 2016 (uppdaterad 8 december 2016)
Tom´s Fahrzeugtechnik bygger bilar för de som vill ha en specialanpassad bil för sitt livs äventyr. I det här fallet har de byggt en husbil av en Toyota Land Cruiser. Kolla in bildspelet!
Ta en standard Toyota Land Cruiser, utrusta den optimalt för en Sahara-resa och där har du bilen HZJ78 från Tom´s Fahrzeugstechnik. Men oavsett hur du vill ha din bil byggs med dina personliga önskemål i centrum.

Du behöver inte nöja dig med standardmotorn på 131 hk, det finns även en turbomotor på 170 hk och då får du även såväl förstärkt växellåda och koppling. Intercoolersystem finns i så fall även det som tillval.

Räknar du med att det är ont om verkstäder i de trakter du tänker besöka kan ett oljefilter som sällan behöver bytas vara ett gott alternativ till originalet och när temperaturen stiger är den kylare i aluminium som konstruerats för tropiskt klimat ett utmärkt tillval.

Det finns många alternativ för köparen att utrusta bilen så att den klarar av även de tuffaste krav men är du inte villig att vänta på leverans har firman även färdigbyggda bilar i lager.

Ett uppfällbart tak ger ägaren ståhöjd och en alkovliknande säng och bilen utrustas även med ett litet kök med ho, spis och kylskåp, kanske inte som de lyxiga husbilarnas men funktionellt i den miljö den är tänkt att köras. För att verkligen ta sig fram ligger tonvikten istället på förstärkt chassi, bromsar och däck, kanske även en winch och skydd undertill för de extra tuffa passagerna.

Kolla in deras hemsida för se alla möjligheter samt tekniska data.  Missa inte heller vårt bildspel!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.