Tina Tedenlid och Sten Lilja från Hus på hjul våren 2015

Nästa artikel
Hus på hjul 6-7 maj 2016
NYHETER

Hus på hjul 6-7 maj 2016

Publicerad 13 september 2015

Tina Tedenlid och Sten Lilja från Hus på hjul våren 2015

Efter positiva tongångar från såväl utställare, campare och dagsbesökare står det nu helt klart att mässan Hus på Hjul i Norrköping återkommer till Kristi Himmelfärdshelgen 2016.
-Det känns fantastiskt roligt. Hus på Hjul har alla förutsättningar att bli den stora mötesplats för vänner av mobilt boende som vi hoppades på från början, säger Sten Lilja på Looping Event.

Redan nu har många företag bokat upp monterplatser. Och även märkesklubbar har visat intresse att förlägga sina träffar till mässan.
 
En mycket god geografisk placering.  Och ett unikt mässområde med de stora tidigare start- och landningsbanorna tillsammans med gräsfälten på Bråvalla flygfält är två saker som Sten Lilja från arrangören Looping Event gärna framhåller kring Hus på Hjul.

-Området ger oss fantastiska möjligheter. Till nästa år genomför vi en del finjusteringar som bidrar till ett ännu bättre och lättöverskådligt mässområde.

När det gäller de utställande företagen saknades premiärmässan en del utställare på framförallt tillbehörssidan. Något som man från arrangörshåll är övertygad om kommer att se annorlunda ut 2016.

-Rent allmänt är känslan vi har att antalet utställande företag kommer att öka ganska så rejält, säger Sten Lilja.

Själva mässan pågår under två dagar, den 6-7 maj, men campingen öppnar redan Kristi himmelfärdsdagen den 5:e och håller öppet fram till och med söndagen.

Även campingen förbättras ytterligare. Tre områden med duschar och vattentoaletter istället för ett. Möjlighet att stå på asfalt. Och att märkesklubbar kan få en ”egen” camping.

-När det gäller märkesklubbar så kan vi dessutom erbjuda konferens- och möteslokaler på Sörby Herrgård, i en härlig miljö, i direkt anslutning till mäss- och campingområdet. Och skulle man vilja ha en festkväll bara för sig själva, går det också att ordna, berättar Sten Lilja.

Nästa år satsar arrangören ännu mer på musik och underhållning. Två olika band är redan uppbokade och det utlovas rejält tryck med allsång, tävlingar och dans i restaurangtältet under torsdag-, fredag- och lördagskvällarna. Det uppskattade arrangemanget för hundägare fortsätter och utvecklas ytterligare.  Även golfen återkommer.

Hus på Hjul erbjöd också privatpersoner att ställa ut sina husvagnar eller husbilar till försäljning under något man kallade Privatmarknad live.

-Idén visade sig fungera riktigt bra.  Det var flera fordon som bytte ägare direkt under mässan. Verkligen roligt och något som kommer att ge ringar på vattnet och öka till nästa år, menar Sten Lilja.

Veteranutställningen med campingklassiker är också något som han tror kommer att växa rejält under 2016.

-Det är ett härligt inslag som skapar stämning och väcker känslor. I år hade vi totalt 18 ekipage. Vi ska ta vara på intresset och utveckla den här delen ytterligare. Min gissning är att vi i varje fall har det dubbla (!) antalet ekipage den 6-7 maj nästa år, säger Sten Lilja förhoppningsfullt.

Allt enligt ett pressmeddelande från Hus på hjul.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.