Nästa artikel
Hundsäte som fästs i husbilen
Nyheter

Hundsäte som fästs i husbilen

Publicerad 2024-08-01 07:00
Säkert och tryggt är hundsätet från Tavo, lovar Laika.

Nu finns inte bara barnstolar till bilar utan även hundstolar. Eller kanske man skulle kalla det bärbara hundkojor? Och de går att använda i husbil, åtminstone i Laikas modeller.

Lagom till Caravan Salon i Düsseldorf inleder nämligen den italienska husbilstillverkaren ett samarbete med Tavo, som specialiserat sig på bilsäten för hundar.

Eller bilsäten och bilsäten. Till utseendet påminner det mycket om insatsen till en barnvagn med uppfälld sufflett. Mycket riktigt kan den också lyftas på ett stativ med hjul så att pälsklingen kan skjutsas omkring som en bebis i vagn. Två i ett med andra ord: bilsäte och hundvagn.

Men låt oss för enkelheten skull kalla det ett hundsäte, eller Maeve som är det formella namnet.

När Maeve sitter fast ordentligt visar två gröna indikatorer att det är på plats. När resan är slut är det bar att lyfta ut insatsen.

Hundsätet fästs vid Isofix-fästen på sätet i bilen. Det klickar till när det sitter fast, och två gröna indikatorer visar att det sitter ordentligt. Ett utfällbart ben ser till att insatsen står stadigt mot golvet och inte snurrar runt om det smäller.

Insatsen kommer i flera storlekar, men passar endast små raser (och katter). Maxvikt som den största modellen klarar är 13 kilo, det vill säga en hund i storleken fransk bulldog eller dvärgpudel. Rejäla labradorer eller rottweilers göre sig inte besvär.

Priset är däremot rejält. På Tavos egen sajt uppges det till från 600 dollar för hundsätet, vilket motsvarar cirka 6300 kronor (9 juli 2024). Den som även vill ha vagndelen får betala extra.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.