Nästa artikel
Hon får betalt av Trafikverket
NYHETER

Hon får betalt av Trafikverket

Publicerad 4 januari 2016
Trots att bara ungefär 10 procent av de som anmäler skador på sina bilar på grund av bristfälliga vägar har en husbilsägare från Luleå fått ersättning från Trafikverket.

Kvinnan körde med sin husbil genom ett vägarbetsområde på E10 och fick tre stenskott på husbilens ruta i juni 2014. Stenskotten tog så illa att vindrutan måste bytas men även fronten fick lackskador.

Trafikverkets utredning visar att kvinnan har rätt till ersättning för de skador som uppkommit på fordonet. 

Däremot blev det nej till en husbil som blev rejält nerkletad med asfaltsprut på väg 40 mellan Bruzaholm och Mariannelund där Trafikverket nekar att stå för rengöringskostnaden på 5 000 kronor.

– Efter Eksjö kom vi till ett vägarbete med skyltar för sänkt hastighet och med risk för stenskott. Det var fläckvis lagat på vägbanan med löst grus i asfalttjära. Vi höll därför en hastighet på mellan 15 och 40 km/tim, berättar ägarna till Smålandstidningen.

Husbilen var så kraftigt nersmetad med tjära att de tvingades lämna in bilen på en verkstad för en ordentlig avfettning samt tvätt och vaxning. Tjäran hade trängt in vid luckor och dörrar och hela underredet var kraftigt nerkletat eftersom det regnade under vägarbetet och att den här typen av arbeten inte ska utföras under dessa förhållanden.

Ägarna godtar dock inte Trafikverkets förklaring att entreprenören hade följt väderprognosen och att det inte fanns några indikationer på regn den dagen och kommer att överklaga beslutet. De hoppas även komma i kontakt med fler personer som känner till väderförhållandena i området den 30 augusti och som kanske fått tjära på sina bilar.

Trafikverket får årligen drygt 3 000 anmälningar om vårdslöshet, men bara cirka tio procent beviljas ersättning. Trots det kan det alltså löna sig att göra en anmälan om du anser det är väghållarens fel att skadorna uppkommit och i så fall gör du det här.

Artikeln ursprungligen publicerad 2015-03-18.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.