Nästa artikel
Höjd skatt för husbilar?
NYHETER

Höjd skatt för husbilar?

Publicerad 11 november 2014
Myndigheterna förbereder just nu en förändring av fordonsskatten som kan ha stor betydelse för hur husbilar kommer att beskattas i framtiden.
Eftersom husbilar är stora och beskattas hårdare än vanliga personbilar kan det finnas anledning att peka på den debatt som förs om hur fordonsbeskattningen skall ändras.

Motormännen (M) och Naturskyddsföreningen (SNF) har gemensamt i en debattartikel i Göteborgsposten skrivit att en försäljningsrelaterad beskattning är det bästa styrmedlet för att öka andelen miljöbilar i Sverige. Detta torde även innebära att husbilars beskattning ökar eftersom dessa räknas som personbilar.

Fredrik Daveby från Motormännen och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen menar att en registreringsskatt är ett bättre verktyg än den höjda fordonsskatt som allianspartierna föreslagit. De hoppas nu kunna påverka den nuvarande regeringen innan slutgiltigt beslut fattas om det bonus-malussystem som ska införas för att öka försäljningen av miljöklassade bilar.

 
I debattartikeln säger M och SNF att en höjning av fordonsskatten enligt det tidigare förslaget kommer att drabba privata bilägare utan att skapa ett incitament att köpa miljövänligare bilar.
 
Här hittar du artikeln i Göteborgs-Posten

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.