Bild
Nästa artikel
NYHETER

Höganäs kan bli av med sin ställplats

Publicerad 26 april 2017 (uppdaterad 8 maj 2017)
Höganäs hade problem med husbilarnas parkering i hamnen. Kommunen ville få ordning på detta och erbjöd roddföreningen att driva en ställplats men efter sex år vill kommunen ha en hyra som är så hög att den kan tvingas stänga.
Det är Helsingborgs Dagblad som uppmärksammar historian om ställplatsen i hamnen. De skriver att kommunen vill att Höganäs roddförening ska börja betala markhyra för ställplatsen i hamnen. Ställplatsen har under de sex år den drivits varit fri från hyra eftersom kommunen ursprungligen frågade roddföreningen om de kunde starta den för att få ordning i hamnen. Men hyran som kommunen nu vill ha är så hög att det är oklart om ställplatsen kommer att fortsätta att drivas i sommar.

Sven Nilsson från Höganäs roddförening kan köpa att kommunen vill ha markhyra även om han inte avslöjar beloppet.

– De behöver ju inte hugga så in i bomben, säger han till HD och fortsätter Vi öppnar inte om det är de summorna vi ska betala. Det hade varit en katastrof för oss, vi vill inte lägga mer än halva inkomsten på hyra. Det kostar inte kommunen något och de har bett oss om det från början. Och så nu ska de nästan skinna oss.

Men det har successivt seglat upp andra problem för den fortsatta driften. Förra året uppmanades de att söka bygglov för verksamheten, men byggnadsnämnden avslog den med motiveringen att ställplatsen skulle konkurrera för mycket med campingplatserna. Även Skatteverket har haft svårt att bestämma sig hur verksamheten ska beskattas. Därutöver har det varit en folkomröstning om det skulle byggas ett hotell i hamnen, något väljarna sa nej till.

ERBJUDANDE:


HD skriver att Sven Nilsson hoppas att förhandlingarna med kommunen ska lösa sig och att han får träffa husbilsfolket i hamnen igen i sommar. Löser sig hyresfrågan öppnar de den 1 juni.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.