Nästa artikel
Hobby startar upp produktionen igen
NYHETER

Hobby startar upp produktionen igen

Publicerad 16 april 2020
Bilindustrin startar upp produktionen igen och i ett pressmeddelande ger även Hobby-Wohnwagenwerk information om att deras fabriker startas men med strikta hygienregler.
Nordtyska Hobby har haft ett fyra veckor långt produktionsstopp men den 20 april återupptas tillverkningen. Med stränga hygienregler ska smittrisken minskas inom fabrikens samtliga arbetsplatser. Hälsoministeriet och den federala arbetsskyddsmyndigheten är delaktiga i beslutsprocessen. Även Volkswagen har meddelat att de återupptar sin produktion.

Under tiden som produktionsstoppet har varit i kraft har strikta säkerhetskrav skapats och det har även satts upp hygienstationer där det finns ansiktsmasker, skyddsglasögon samt desinfektionsmedel. Nya riktlinjer för produktionen har satts upp som i mesta möjliga mån ska skydda arbetstagarna.

– Exempelvis måste ansiktsmasker bäras i tvättstugorna och i korridorerna, framför stämpelklockan och i särskilt trånga arbetsområden. Uppförandereglerna skyltas väl synligt i företagets lokaler och vi kommer att vara mycket noga med att alla anställda följer riktlinjerna. Vi har samordnat med hälsoavdelningen angående våra åtgärder och den statliga hälso- och säkerhetsmyndigheten har redan varit på vår anläggning, säger Christian Pahl som är ansvarig för säkerheten på fabriken.

Skyddsmaskerna har producerats i egen regi på Hobbys fabrik och varje medarbetare har försetts med fem exemplar vilket ger cirka 6 000 stycken. Maskerna är tillverkade så att de kan tvättas i 60 grader.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.