Nästa artikel
Hobby investerar tiotals miljoner i en ny anläggning
NYHETER

Hobby investerar tiotals miljoner i en ny anläggning

Publicerad 28 februari 2018 (uppdaterad 28 februari 2018)
Hobby tar ett stort steg in i den digitala tidsåldern genom en investering på i storleksordningen sex miljoner euro i fabriken i Fockbek.
Med fokus på automation och energibesparing, så beskriver Hobby sin nya fabrik i Fockbek. Närmare bestämt rör det sig om ett nytt lager som varit i drift en kortare tid där prefabricerade interiörenheter tillverkas. De nya avancerade maskinerna jobbar på med allt mindre behov av anställd personal, en anställd betjänar respektive maskin som i högsta grad är såväl automatiserad som digitaliserad.

28 ton material används varje dag som hopräknat per vecka blir till 170 000 delar. Maskinerna matas från ett lager med plats för 230 pallar där skivorna till skåp och lådor ligger och väntar på gaffeltruckarna. Vad som ska till respektive maskin visas på displayer och maskinen behöver inte matas manuellt, den tar materialet direkt från pallen och kapar det såväl med såväl längsgående samt tvärgående snitt samtidigt och upp till 30 hål borras i en enda operation.

Förutom skärning av lakan till storlek för möbelkonstruktion utförs spårning, fräsning och avfasning av delar av andra maskiner. Möbelkontakter kan även tryckas på en viss plats i en helt automatiserad process, till exempel borras upp till 30 hål i en enda operation.

Trots den långtgående automationen framhåller Hobby att de inte glömt bort arbetsmiljön. Alla moment där människor är en del av processen sker med tanke på ergonomi och i rätt höjd för att undvika onödiga och tunga lyft.

Hobby är med sina 1 200 anställda en av de största arbetsgivarna i Schleswig-Holstein.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.