Bild
Nästa artikel
NYHETER

Hobby husbilar 2018

Publicerad 16 juni 2017 (uppdaterad 16 juni 2017)
Den nordtyska tillverkaren Hobby firar sina 50 år med ny design på sina husbilar. Dessutom släpps ett par jubileumsmodeller fullpumpade med allsköns tillval i paketet ”Hobbykomplett”.
Till 2018 har Hobby 33 olika modeller i sitt sortiment fördelade på plåtisar, alkover och halvintegrerade husbilar. De halvintegrerade serierna består av Optima De Luxe och den lite dyrare Optima Premium samt alkovserien Siesta De Luxe och plåtisarna Vantana.
Ett nytt designkoncept präglar alla Hobbys husbilar till 2018 och när det gäller Optima De Luxe och Optima Premium så finns tre exteriöra färgkombinationer att välja mellan.
 
En viktig nyhet för många svenska köpare är att flera modeller i serierna Optima De Luxe och Optima Premium nu kan fås med vattenburen värme och Aldepannan 3020 HE. Ett annat tillval är Isofix-fästen för barnstolar. När vi ändå är inne på tillval så har man utökat tillvalspaketet ”Hobbykomplett” som lanserades förra året. I paketet ingår bland annat ramfönster, utvändigt gasoluttag, lättmetallfälgar, Truma DuoControl gastrycksregulator med invändig display och satellit-antenn från Kathrein.
Optima De luxe och Optima Premium har också fått lite nya klädselalternativ. Köksbänken och köksfönstret har fått kromad ram och fönstret har insektsnät som standard. Vidare har köket utrustats med indirekt LED-belysning och kylskåpet har fått en ny panelskiva. I sovrummet har panelerna vid sängarna fått hyllor och lysknappar och bilar med långbäddar har fått kraftigare gasfjädrar.
 
Den helt nya modellen Optima T65GQ är en planlösning som finns i båda serierna Optima De Luxe och Optima Premium. Optima T65GQ har queenbed i aktern och i bilens mitt ett badrum med duschkabin till vänster och toa/handfat till höger i bilens färdriktning. På sedvanligt vis kan hela hygienavdelningen stängas av med dörr i mittgången. En egenhet med just T65GQ är en extra skjutvägg som gör att man kan gå på toaletten utan att störa den som eventuellt ligger och sover längst bak. På motsvarande vis kan denne gå in på toa utan att behöva visa sig för de som sitter fram i sittgruppen. På tal om sittgrupp så har T65GQ en rymlig vinkelsoffa som standard och bakom den ett praktiskt vinkelkök. Kylen är den stora 150-litersvarianten, Super Slim Tower.
Sist men inte minst viktigt kan T65GQ fås med taksäng som fälls ner över sittgruppen och då får den tillägget H i modellnamnet, alltså Optima T65 HGQ.
 
Toppserien Optima Premium får samma designvariationer utvändigt som Optima De Luxe. Optima Premium skiljer sig annars från De Luxe vad gäller bakstammen. Premium har en mer futuristisk och rundad bakdelsdesign som faller många i smaken. 
Optima Premium kompletteras till 2018 med två jubileumsmodeller i form av V65 GE och T70 F. Förutom att de får ”50 years of Hobby” logotyperna är de från start utrustade med ”Hobbykomplett” tillvalspaketet och en del annat godis.  
 
Plåtisserien Vantana har också fått en översyn utvändigt vad gäller dekaler och linjer på utsidan vilket ger ett aningen elegantare intryck än tidigare. Till 2018 kan man välja att få ett extra sidofönster för mer ljusinsläpp.
En annan nyhet är att man kan välja mellan två olika designkoncept vad gäller möbler och inredning. Nya kombinationen ”Bronze Metallic/Stone Grey Metallic” eller den tidigare designen ”Ashai Ash/Lana Grey”.
Några nya tillval till Vantana är backkamera med bromsljus och dubbla linser från Dometic och en avtagbar dragkrok, samt Thule Elite cykelställ.
 
Hobbys nya utvändiga designändringar är möjligen tydligast på alkovserien Siesta De Luxe. Här har man jobbat med att få till en elegantare ”look” med fält i svart och grått på de vita ytorna. Alkoverna har fått fönster både på förar- och passagerarsidan. Som tillval finns ramfönster runtom och då ingår också ett skjut-fönster i köket. Helt nya minstingen, Siesta A60GF, har 140-liters kylskåpet slim-tower som standard, medan de större A65 GM och A 70 GM kan fås med 150-litersskåpet super-slim-tower. Invändigt kan alkovmodellerna väljas med ett nytt slitstarkt PVC-golv.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.