Nästa artikel
Hitta rätt på fjället med app
PRYLAR

Hitta rätt på fjället med app

Publicerad 19 mars 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
En detaljerad karta i mobilen som funkar även utan mobiltäckning och där du kan spara dina bästa platser och svampställen - eller använda för att vara säker på att du har gått rätt i dimman på fjällvandringen.

- Telefonen är alltid med, även i kajaken eller på fjället. Vi sitter på ett fantastiskt bra kartmaterial som vi nu har gjort tillgängligt i telefonen. Tack vare telefonens GPS vet du alltid exakt var på kartan du befinner dig - även om du helt saknar mobiltäckning, säger Fredrik Hjelmstedt och Jonas Sundvall, som driver Calazo Förlag.
­
I appen kan man köpa både fjällkartor och terrängkartor över de mest populära områdena i Sverige, som Kebnekaise, Jämtlandsfjällen, Stockholms skärgård och Bohuslän. Calazo ger i vanliga fall ut guideböcker för till exempel vandring och paddling och trycker kartor på syntetmaterialet Tyvek.
 
Den nya appen har de tagit fram i samarbete med Metria AB som är ett företag inom geografisk IT och har utvecklat och administrerar den här appen.
 
- I och med vårt samarbete så övergår vår gamla app Fjällkartan till att bli Calazo kartor. I den uppdaterade appen får du inte bara tillgång till fjällkartor utan även terrängkartor och sjö- och kustkartor. Allt är anpassat för friluftsmänniskor, en aktiv målgrupp som Calazo sedan länge är specialiserad på, säger Metrias VD Karin Annerwall-Parö.
 
Appen Calazo kartor är gratis att ladda ner och kartorna kostar mellan 99 och 149 kronor. Företagets hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.