Nästa artikel
Hit åker svenskarna på bilsemester
NYHETER

Hit åker svenskarna på bilsemester

Publicerad 10 april 2014 (uppdaterad 10 april 2014)
Att åka på bilsemester är en fortsatt stor trend bland svenskarna. I sommar kommer fyra av tio att sätta sig bakom ratten och bege sig ut längs med vägarna.
Helst vill svenskarna åka till Danmark och Tyskland. Det, och mycket mer, avslöjar nya Bilsemesterrapporten 2014 – en rapport om svenskarnas resvanor med bil från Stena Line. 12 procent kommer att ka med husvagn och 5 procent med husbil.
 

För tredje året i rad har Stena Line genomfört Bilsemesterrapporten, som visar att intresset för bilsemester fortfarande är stort. Inte nog med att nio av tio svenskar, 89 procent, någon gång varit på bilsemester kan nästan lika många tänka sig åka på bilsemester någon gång i framtiden.

I sommar planerar fyra av tio, 37 procent, att åka på bilsemester och de flesta planerar att vara borta i en vecka. Sett till vilka länder svenskarna kommer att besöka hamnar Danmark på en starkt första plats med 58 procent följt av Tyskland med 43 procent. Av medelhavsländerna är Frankrike favoriten strax före Italien med 18 procent respektive 17 procent. På frågan om hur svenskarna bor längst med vägen svarar de flesta, 64 procent, att de tar in på hotell och mer än var tredje svensk besöker även släkt och vänner.

– Rapporten visar att intresset för bilsemester är fortsatt starkt och det är lätt att förstå varför. Det är en semesterform som passar alla då det ger stora möjligheter att se och upptäcka platser man annars inte gör. Att Danmark är det populäraste resmålet har säkert en koppling till de många attraktioner som landet har att erbjuda men även att det är en väg ut till resten av Europa. En mycket trevlig sådan dessutom, säger Jari Virtanen, Group Travel Director på Stena Line.

Mer än åtta av tio, 83 procent, väljer bilsemester framför andra semesterformer då det möjliggör större frihet och flexibilitet. Därefter följer möjligheten att kunna besöka platser dit få andra åker eller att man kan få vara med om oplanerade händelser, det svarar närmre hälften.

Länderna svenskarna besöker under bilsemestern 2014                                     

  1. Danmark, 58 procent                                       
  2. Tyskland, 43 procent                                                           
  3. Norge, 26 procent                                                                 
  4. Frankrike, 18 procent
  5. Italien, 17 procent      
Källa: Stena Line

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.