Under helgens "hackathon" i Berlin skapades 20 nya appar till bilen på 36 timmar.

Nästa artikel
”Hackathon” gav 20 nya bilappar på 36 timmar
NYHETER

”Hackathon” gav 20 nya bilappar på 36 timmar

Publicerad 26 mars 2015

Under helgens "hackathon" i Berlin skapades 20 nya appar till bilen på 36 timmar.

I helgen tävlade 120 programmerare och produktdesigners om vem som kunde ta fram smartaste bilappen på 36 timmar.

Bosch och företaget Axel Springer Media Entepreneurs anordnade nyligen ett så kallat ”hackathon” i Berlin. 120 programmerare och produktdesigners tävlade om vem som kunde komma på den smartaste nya appen till bilen.

Bosch och tio andra infotainmentutvecklare erbjöd system som de tävlande kunde använda som miljöer för sina appar. Bland olika parkerings- och musiktjänster stack appen Mydio ut genom att tillhandahålla en lösning för den som vill mixa nyheter med egenvald musik.

Mydio hämtar data från ditt Spotify-konto och mixar din musik med nyheter från ämnesområden som du själv valt. I den version som presenterades efter helgens 36-timmars hackathon drogs nyheterna från tidningen Der Speigels artiklar. Via ett talsyntesprogram lästes artiklarna upp mellan låtarna och hur mycket musik som skulle spelas i relation till antalet upplästa nyheter kunde ställas in av användaren.

Mydio tog inte hem några av helgens större priser. Första pris gick istället till appen Roadtracking som via ett poängsystem belönade ansvarsfull och miljövänlig körning, andra pris tilldelades Green Tyre som hjälpte föraren att hålla rätt hastighet för att undvika stopp vid rödljusen och tredje pris gick till däcktrycksövervakande appen Retrosens.

Källa: journalism.co.uk

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.