Bild
Nästa artikel
NYHETER

Guds son behöver inget körkort

Publicerad 4 juni 2019 (uppdaterad 4 juni 2019)

Bilden har inget med den beskrivna händelsen att göra

Mitt under polisens nationella trafikvecka har en man som åtalats för att köra utan körkort kommit med en något udda förklaring för att köra utan behörighet. Han hävdade med bestämdhet att han var Guds son och därför inte behövde något sådant.

Den något bisarra historien berättas av tidningen Bohuslänningen och innehåller en rad detaljer som sannolikt inte framstod som ett skämt för omgivningen.

Själva händelsen inträffade i Strömstad i april 2018 men har nu fått sitt rättsliga efterspel i Uddevalla tingsrätt som dömde mannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning.

När den narkotikapåverkade mannen i 55-årsåldern omhändertogs hade polisen upprättat en hastighetskontroll. En polisman gick ut i vägen för att stoppa bilisten men denne gjorde inte det vilket förstås fick till följd att polisen tvingades slänga sig åt sidan för att inte bli påkörd.

Polisen tog upp jakten som inte slutade förrän föraren körde in i en villaträdgård. Innan dess hann han dock köra mot körriktningen vilket fick till följd att en bil väjde ner i ett dike och cyklister och fotgängare fick också de obehagliga upplevelser.

Mannen förklarade sitt beteende med att han var på väg till ett möte i Norge. Orsaken till att mannen, som nekar till brott, körde in i villaträdgården berodde enligt honom på att ”kommunen inte städat bort gruset”. Det var dock inte den enda förklaringen han hade så när han tillfrågades av rätten om varför han inte stannade på polismannens tecken ska, enligt hans egen förklaring, han inte vetat att det var en polis.

Att blodprovet visade att han var haschpåverkad menar han skulle bero på passiv rökning och att han inte hade körkort förklarade han med att han inte omfattas av den lagen.

– Som Jesus Kristus har jag grundlagsenlig rätt att köra bil ändå, uppger Bohusläningen att mannen ska ha sagt under rättegången.

Uddevalla tingsrätt dömde trots detta mannen till två månaders fängelse.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.