Nästa artikel
Grebbestads camping vill expandera
NYHETER

Grebbestads camping vill expandera

Publicerad 24 september 2019 (uppdaterad 24 september 2019)
Flera aktörer inom campingbranschen aviserar goda tider, campingintresset växer och antalet fritidsfordon har aldrig varit fler än nu. Campingplatsen Grebbestadfjorden ska nu byggas ut rejält då många husbilister upptäckt vinterns charm.
Det är tidningen Bohuslänningen som uppmärksammat att ägarna Mikael Bohlin och Lilian Norén bygger ut campingplatsen Grebbestadfjorden rejält. Och anledning de anger är att allt fler campar på vintern och att sommarsäsongen inte rymmer fler gäster med nuvarande yta. Utöver campingen äger och driver han även ett hotell på området ihop sin syster Lilian.

– Antalet vintercampare ökar kraftigt. Det är roligt och bra för hela Grebbestad. Då är det dessutom biligare att stå här. Husbilsfolket har upptäckt att man kan njuta av kusten och av tätortens utbud här också under den kalla årstiden, säger Mikael Bohlin till Bohuslänningen.

Tanken är att campingen ska bygga ut med 2,8 hektar, en yta som idag är åkermark cirka 1,5 km från Grebbestads centrum. Ett planbesked har redan getts av kommunstyrelsen, sedan tekniska nämnden i kommunen gått igenom frågorna men ett sådant här ärende brukar ta tid att genomföra.

Idag finns det 460 platser på campingen och utbyggnaden ska ge ytterligare 120 mitt i den idylliska skaldjursmetropolen Grebbestad i Norra Bohuslän. Anläggningen är året-runt-öppen och erbjuder utöver campingen pensionat, vandrarhem och konferensavdelning. Inom fem minuters promenadavstånd från anläggningen finns havsbad med barnvänlig strand och på vägen mot Grebbestad och dess affärer finns även Grebbestadbryggan med ett rikligt utbud av restauranger.

Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.