TT rapporterar att forskare fått fram glass som inte smälter innan du hunnit äta upp den ens de varmaste och soligaste dagarna. Visst låter det som en dröm? Brittiska forskare från universiteten i Edinburgh och Dundee har nämligen upptäckt att om de tillsätter ett visst protein så klarar sig glassen betydligt bättre än dagens lättsmälta och rinnande typer, säkert till fromma inte minst för småbarnsföräldrar som ivrigt torkar av kladdiga barnhänder innan de kommer i kontakt med känsliga textilier.
Enlig forskarna kommer dessutom glassens konsistens även att bli lyxigare eftersom proteinet förhindrar bildandet av iskristaller, skriver The Telegraph.
-Vi är glada över potentialen som denna nya ingrediens har för att förbättra glass, både för konsumenterna och för tillverkarna, säger professor Cait MacPhee som leder projektet, till tidningen.
Vi ska enligt uppgifterna kunna njuta av denna delikatess om sådär tre till fem år.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.