Nästa artikel
Getterön i bråk om ställplats på flygplats
NYHETER

Getterön i bråk om ställplats på flygplats

Publicerad 23 december 2015
Först blev det ja, sedan blev det nej och nu överklagas beslutet om att husbilar inte ska få stå på Varbergs flygklubbs parkering.
Det hela handlar om den parkeringsplats som Varbergs flygklubbs medlemmar sedan länge använt men när klubben började ta emot husbilar på parkeringen så krävde kommunen att de skulle söka bygglov.

– Detta gjorde vi och fick också ett tidsbegränsat bygglov beviljat av byggnadsnämnden, berättar Tommy Carlsson, ordförande för Varbergs flygklubb till Hallands Nyheter.

En del grannar blev dock oroliga över att den nya användningen av parkeringsplatsen som ställplats skulle innebära problem för dem. De skickade därför ett brev till byggnadsnämnden i Varberg 

- Vi har erfarenhet av att husbilar och husvagnar även står på marken som inte tillhör flygklubben och det har förekommit mycket liv, enligt Hallands Nyheter.

Byggnadsnämnden godkände ändå det tillfälliga byggnadslovet och bedömde att beslutet inte skulle medföra någon betydande olägenhet.  Efter ett överklagande från grannarna beslutade Länsstyrelsen att riva upp byggnadsnämndens beslut om ett tillfälligt byggnadslov eftersom de inte anser att man i ansökan har visat att behovet är tillfälligt.

– Det är ett mycket märkligt resonemang eftersom det är kommunen som krävt att det skulle vara ett tidsbegränsat bygglov, säger Tommy Carlsson från flygklubben till Hallands Nyheter.

Det håller däremot inte Maria Söderlund, som är stadsarkitekt i Varbergs kommun, med om utan hävdar att flygklubben inte behövde söka ett tidsbegränsat bygglov. Hon säger till Hallands Nyheter att anledningen till att de först begärde att flygklubben skulle ansöka om bygglov var att de hade fått in ett klagomål om att det stod husbilar på parkeringsplatsen.

Nu har flygklubben återigen lämnat in en ansökan om bygglov, den här gången dock inte om ett tillfälligt utan om ett permanent.

Efter Länsstyrelsen beslut har doch andra grannar skrivit insändare som hävdar att det inte förekommit något busliv och att tillåtelsen för husbilar inte skulle innebära några problem för omgivningen.

Nu är diskussionen i full gång och här kan du läsa en av insändarna i Hallands Nyheter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.