Nästa artikel
Gammal besiktning blir bättre
NYHETER

Gammal besiktning blir bättre

Publicerad 9 januari 2015
För dig som bor runt Mjölby blir det lättare att besiktiga husvagnar från den 1 april. Även avdelningen för tyngre fordon får därigenom bättre möjligheter att ta emot fordon.

Corren har varit på plats i Mjölby och pratat med Besikta som öppnar en ny bilbesiktning i vår. Den nya besiktningen ligger i Bojos tidigare lokaler på Svänggatan i Lundby.

– Det är framförallt i lastbilsfacket som det är ont om tider, berättar Torbjörn Pihl, platschef på Besikta i Mjölby för Corren.

De kommer att bygga om ett av personbilsfacken i den befintliga anläggningen och förse den med en så kallad långlyft. På så sätt kan man ta emot bilar med husvagnar och andra lätta släp. Därigenom frigörs tider i lastbilsdelen till fromma för husbilsägarna även om den nya anläggningen bara ska ta emot lätta personbilar och motorcyklar. Personalen i Mjölby utökas från sju till åtta anställda.

– Vi ser att det är väldigt populärt att komma hit även för bilägare på orter runtom när de ska besikta, så därför finns det utrymme för ytterligare en station här, säger Torbjörn Pihl.

Närmaste konkurrenter finns i Linköping där flera olika aktörer verkar, två i Motala och i Tranås där Besikta också har en anläggning. Upptagningsområdet för Mjölby är alltså Mantorp, Bosholm, Skänninge och Ödeshög och området däromkring.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.