Nästa artikel
Fusk i trafikskola leder till indraget tillstånd
NYHETER

Fusk i trafikskola leder till indraget tillstånd

Publicerad 22 juli 2020 (uppdaterad 22 juli 2020)
Transportstyrelsen har polisanmält en trafikskola i Boden då de kontroller som gjorts visar att företaget systematiskt rapporterat att deltagare har genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att de inte har genomgått någon utbildning.

Transportstyrelsens kontroller visar, utöver att företaget systematiskt felaktigt har rapporterat att deltagare genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens, dessutom har tagit emot 9 000 kronor per person. Deltagarna är geografiskt spridda över hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Granskningen gäller perioden 1 mars 2020 till 15 maj 2020 och totalt konstaterades 15 felaktiga rapporteringar.

Transportstyrelsen ser mycket allvarligt på att utbildaren brutit mot reglerna genom att systematiskt rapportera in deltagare utan att ha säkerställt att de uppnått de kunskaper och praktiska färdigheter som krävs.

– Utbildarens agerande äventyrar trafiksäkerheten och utgör även en osund konkurrens gentemot med de tillståndshavare som följer reglerna, säger Gunnar Holgersson som är sektionschef på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen skriver i sitt presmeddelande att de har beslutat att återkalla företagets tillstånd att bedriva grundutbildning för yrkesförarkompetens.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.