Bild
Nästa artikel
NYHETER

Fritidsmässan - lyckat startskott med världspremiär

Publicerad 30 maj 2016 (uppdaterad 30 maj 2016)
I helgen hölls Fritidsmässan i Kristinehamn och där visade Nordic upp en rykande färsk husbil, Nordic Expedition LBT, som nästa gång kommer att visas upp på höstens mässor. Kolla in bildspelet från bilen och den välbesökta mässan!
Fritidsmässan i Kristinehamn gick av stapeln i helgen och den bjöd på en hel del intressant. I år var den flyttad till Kristinehamns Arena där det finns inomhus- och utomhusytor. Intresset hos publiken var också stort och när vår chefredaktör Jimmie Öbom besökte mässan i helgen märktes det lite överallt runt och utanför staden att mässan pågick. Husbilar stod parkerade lite varstans så det märks att mässan lockar både lokala och tillresta besökare.

I fredags kväll var det uppträdande med Arvingarna och dagtid hölls föreläsningar av Kjell Bergqvist och Kicki Johansson. Utställare från olika branscher fanns men fritidsfordonen var huvudnumret.

Mest intressant var premiären för Nordics nya lyxalkov. Den var faktiskt bara några timmar gammal när mässan öppnade, ja helt enkelt så färsk att den ännu inte hade fått några dekaler utvändigt.

Nordic Expedition LBT har det mesta man kan önska på en riktigt lyxig alkovbil. Vi noterar instegsgarderob med element under, vinkylare, stor kyl/frys, centraldammsugare och inte minst USB-uttag vid samtliga sitt/liggplatser. 6 bäddar och väldigt modern och trevlig inredningsdesign som besökarna verkade uppskatta.
– Den är ju helt galet snygg! sa en av besökarna som beundrade bilens insida.

Nordic har valt den populäraste planlösningen med toa bak och separata långbäddar vilket trots allt är rätt ovanligt på alkovbilar. På bilen som visades var den stora sittgruppen i ljust skinn. Noterbart är att förarstolarna kan vändas bakåt, vilket också är lite ovanligare på alkovbilar. Sittgruppen är rejäl med två motstående soffor som kan bäddas till en bädd för två. Hytten kan på sedvanligt Nordic-manér stängas av med en mellanvägg till skydd från Fiathyttens sämre isolering.

Under huven på Nordic Expedition LBT sitter Fiats största motor med robotväxlad automat samt förstås ett alko-chassi med tandemaxel. Känslan är lyxliner trots att det är en alkovbil på Fiat och priset hamnar på 1 495 000 kr. Den färdigdekalerade bilen premiärvisas på höstens mässor så fortsättning följer med andra ord.

Adria väckte också stort intresse med sin slide-out SLS och en annan populär monter var den lokala ICA-handlaren som bjöd på gratis kakor och kaffe. Se bildspel och bildtexter här intill!

Mer från mässan kommer i tidningen men missa inte bildspelet från både mässan och Nordic Expedition LBT i den här artikeln!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.