Bild
Nästa artikel
NYHETER

Förslag på fyra nya ställplatser i Visby

Publicerad 13 april 2017 (uppdaterad 13 april 2017)
Region Gotland har fått ett medborgarförslag om att ordna fler ställplatser. Genom att tillåta fyra platser som ställplatser mellan 18 och 09 skulle det kunna bli mycket positivt menar förslagsställaren.

Helagotland.se uppmärksammar ett medborgarförslag om att ordna fyra nya ställplatser. Han menar att det finns flera platser i Visby som borde kunna upplåtas som ställplats för husbilar och husvagnar.

Av de fyra platser han föreslår är redan idag två stycken parkeringar. Han föreslår vidare att Region Gotland borde införa en form av husbilsbiljett som skulle kunna köpas i Visbys P-biljettautomater för förslagsvis en hundralapp.

Resonemanget går ut på att parkeringarna knappt utnyttjas nattetid och att det därmed skulle vara ett bra sätt att utnyttja dessa. De fyra platserna som han föreslår är Coop Forum på Stenhuggaren, Max på Östercentrum, gräsytan som finns bakom Gotlands tingsrätt samt inne på A7-området.

– Jag är helt övertygad om att detta går att fixa och jag tror faktiskt att det kan bli en riktig hit, skriver mannen i sitt medborgarförslag enligt Helagotland.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.