Bild
Nästa artikel
NYHETER

Forsbergs vill utomlands

Publicerad 8 juni 2016 (uppdaterad 8 juni 2016)
Marknaden för framför allt husbilar men även husvagnar växer stadigt, inte bara här i Sverige utan även i övriga Europa. IKEA-ägda Forsbergs Fritidscenter vill nu vidga horisonten och även expandera internationellt och i näraliggande verksamheter.

Dagens Industri uppmärksammar den expanderande husbilsbranschen med en artikel om Forsbergs Fritidscenter och deras planer på att expandera såväl i Sverige som internationellt.

- Kanske Norge och Tyskland kan vara intressanta marknader, förutom några platser i Sverige. Där tittar vi främst på tre områden – Karlstadsregionen, Kalmarområdet och Norrlandskusten, säger Christian Forsberg till DI.

1991 startade bröderna Mathias och Christian Forsberg mitt under finanskrisen sitt företag sporrade av att föräldrarna också hade jobbat i fritidsbranschen i många år. 20 år senare uppmärksammade Inter Ikea Investments Forsbergs när IKEA sökte välskötta bolag med potential för sina investeringar. IKEA köpte 60 procent och bröderna har kvar 20 procent var. 

Tillgång till kapital är ofta nyckeln för att kunna expandera och i och med IKEAs finansiella resurser inleddes uppköp av andra företag i branschen. Redan 2011 förvärvade de Bjuv, Stockholm öppnade 2012 och i fjol tillkom Borlänge och Mantorp. Konkursen Mobile Living Group i Östergötland gav nya möjligheter. Men nu vill företaget, utöver att fortsätta expandera i Sverige och etablera sig internationellt, också ge sig in i närliggande branscher.

- Vi kan tänka oss bilverkstäder som servar husbilar, antingen någon enskild eller samarbete med en kedja. Och i företagsgruppen skulle det också passa med en campingplats som kan ge oss ett fint showroom. Men ska vi ha en camping ska den vara bra, säger Christian Forsberg till DI. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.