Nästa artikel
Forsbergs Fritidscenter blir en del av KVD-koncernen
NYHETER

Forsbergs Fritidscenter blir en del av KVD-koncernen

Publicerad 1 juli 2021 (uppdaterad 6 februari 2023)
Ratosägda KVD-koncernen har tecknat avtal om att förvärva Forsberg Fritidscenter. Därmed blir Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare en del av KVD-koncernen och breddar bolagsgruppens utbud.

Forsbergs Fritidscenter, som i huvudsak säljer husbilar, men också husvagnar och tillbehör, är marknadsledande inom fritidsfordon i Sverige. Nu blir företaget del av KVD-koncernen, som ägs av Ratos, och kompletterar därmed verksamheterna Kvdbil, som är Sveriges största digitala bilhandel; och Kvdpro, som förmedlar maskiner och tunga fordon, med ytterligare en fordonskategori. 

– Vi ser stora möjligheter med förvärvet av Forsbergs Fritidscenter. Det finns viktiga synergier mellan bolagen, inte minst med Kvdbil, men framför allt ser vi också stora möjligheter att tillsammans med Forsbergs Fritidscenter bredda vårt konsumentutbud, säger Lars Nykvist, vd för KVD-koncernen. 

Forsbergs Fritidscenter hade i fjol en omsättning på 800 miljoner. Företaget har 125 anställda och finns idag på sju orter i Sverige. 

– Vi får en trygg ägare med vilka vi har mycket gemensamt och i en tid när efterfrågan på våra produkter aldrig varit större. Tillsammans kommer vi inom koncernen och genom medarbetarna att kunna utveckla Forsbergs Fritidscenter vidare, kommenterar Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter. Det känns oerhört spännande att få fortsätta vår resa tillsammans med KVD-koncernen. 

– Det vi har gemensamt är att vi ser storheten, glädjen och friheten med billivet och det är det vi ska bygga vidare på. Sen är vi också två organisationer som är kunskapsledande inom respektive nisch och även det kommer bidra i vår fortsatta utveckling för att nå konsumenter i än större utsträckning, avslutar Lars Nykvist, vd för KVD-koncernen.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.