Niesmann+Bischoff Flair 880 är en nyhet till 2024.

Nästa artikel
Flair 880 – nya lyxhusbilen i kortare format!
2024

Flair 880 – nya lyxhusbilen i kortare format!

Publicerad 24 juli 2023 (uppdaterad 24 juli 2023)

Niesmann+Bischoff Flair 880 är en nyhet till 2024.

Nya generationen av Niesmann+Bischoff Flair hade premiär förra året och till 2024 erbjuds också den kortare varianten Flair 880.

Flair 880 har ett något kompaktare kök än större syskonet 920. Ändå ryms ugn, takfläkt och diskmaskin!

Förutom Flair 920 (9,27 m lång) som visades förra året kommer till 2024 den knappt 40 cm kortare Flair 880, med en längd på 8,87 m. Båda Flair-varianterna har spännande nog samma planlösning. Det enda som märks är att köket i Flair 880 är aningen kortare. Ändå rymmer det all önskvärd utrustning. Eller vad sägs om köksfläktkåpa med eldriven utfällningsfunktion, diskmaskin och en ugn med grillfunktion plus mikrovågsugn.

Även i Flair 880 är det rymliga kylskåpet med separat frysfack "integrerat i skåpväggen" – på så vis störs inte harmonin i möbeldesignen av en "ful" kylskåpsdörr i avvikande design. Samtidigt gör det att bodelen upplevs som större eftersom kylskåp och garderober tillsammans blir som en enhet.

Det går att välja en hel del olika träfaner i bodelen. Till exempel “Walnut planket” (mörk valnöt), “Breeze Oak” (ljus ek) eller matt vit. Bänkskivan i köket kan även fås i mineralkomposit med robust stenlook och integrerad diskho.

Här kan du se en film vi gjorde förra året när 920 presenterades.

Face-to-face sittgrupp och modellen på bild har tillvalet taksäng. Standard är överskåp.

Det mest unika med serien Flair är helt klart interiören. Den särskiljer sig markant från de annars rätt konservativa inredningarna som brukar återfinnas i liner-klassen. Till exempel har man fri siktlinje genom bodelen och en känsla av mer rymd tack vare att man slängt flera överskåp och mellanväggar som annars bryter rymdkänslan. Raka linjer och enhetlighet i detaljerna gör också sitt till liksom de exklusiva materialvalen.

Något som också bidrar till den öppna rumskänslan är förstås Face-to-Face-sittgruppen. Standard är överskåp i förarhytten som ger extra förvaring och som tillval finns en takbädd som i uppfällt läge nästan försvinner upp i innertaket och blir "osynlig".

Pelarbordet kan skjutas åt sidan och sofforna kan fällas upp och göras om till två bältade platser.

Flair har ett dubbelgolv med förvaring och teknik. Alla installationer har gjorts med syftet att skapa så mycket förvaringsutrymme som möjligt och enklare åtkomst. Tack vare ett system med utskjutbara förvaringslådor kan dubbelgolvet utnyttjas maximalt även på nya kortare Flair 880.

Annars har både modellerna i Flairserien ett 100 Ah litiumbatteri som standard. Det kan utökas till upp till 6 x 100 Ah – i kombination med en effektstark växelriktare och batteriladdare samt ett batteriövervakningssystem. Dessutom finns en solcellsanläggning på 220 W eller 440 W som tillval. Ombord finns också en 370-liters färskvattentank och en 250-liters spillvattentank som standard. För ännu mer oberoende har liner-paketet (tillval) en toalett med fast tank om 200 liter inklusive porslinsskål. Här ingår också golvvärme.

Badrummet med den berömda glasväggen mot sovrummet som kan dimmas med en knapptryckning.

Flair är ledande i klassen på säkerhet och med tillvalet "färdsäkerhetspaket" får man de elektroniska assistanssystemen från Iveco Daily 70 C18, som till exempel nödbromsassistans, adaptiv farthållare och aktiv spårhållning.

Annars är Flair, liksom tidigare, den enda Iveco-baserade linern där airbag, ESP, bältessträckare och krockmekanism för bromsarna har integrerats. Vad gäller helintegrerade husbilar i liner-klassen är Flair fortfarande ledande tack vare dessa säkerhetsfunktioner.

Både Flair 920 och 880 har en rejäl skjutdörr i mittgången.

Om Niesmann+Bischoff

Niesmann+Bischoff GmbH är en tysk tillverkare av exklusiva husbilar. Huvudkontor och fabrik ligger i Polch (nära Koblenz) i delstaten Rheinland-Pfalz. Här tillverkas lyxhusbilar i modellserierna iSmove, Arto och Flair, och varje exemplar av dessa lyxhusbilar är – från planering till leverans – individuellt anpassad.
Niesmanns toppserie Flair, på Ivecochassit, fick till förra året en ansiktslyftning utvändigt med en modern, sportig design med raka linjer. Frontstrålkastare, varselljus och baklampor har en genomgående distinkt karaktär. De tonade fönstren av äkta glas förstärker den exklusiva looken liksom den personbilsliknande designen i övrigt.
Niesmann+Bischoff GmbH tillhör sedan 1996 koncernen Erwin Hymer Group.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.