Nästa artikel
First Camp tar över Gustavsviks camping
Nyheter

First Camp tar över Gustavsviks camping

Publicerad 2024-10-01 12:56 (uppdaterad 2024-10-01 13:09)
Örebro kommun överlåter driften av campingplatsen på den stora campingaktören – men badet ska drivas av en friskvårdskedja.

För 13 år sedan sålde Örebro kommun delar av Gustavsvik camping till privata företagare. Nu köper de tillbaka hela anläggningen. 

I samband med det kommer driften av campingplatsen att tas över av den stora campingaktören First Camp. Gustavsvik blir deras 73:e anläggning i Skandinavien och den 54:e de driver i Sverige.

– Vi kommer att fortsätta utveckla campingen och locka ännu fler gäster till Örebro och Gustavsvik. Vi vill också investera i campingen i bland annat ännu fler aktiviteter för våra gäster och fler stugor och campingtomter, säger Johan Söör, VD på First Camp i ett pressmeddelande.  

De kommer däremot inte att driva det kända äventyrsbadet och gymmet som förknippas med campingen. Det ska Medley, som har en mängd bad- och friskvårdsanläggningar runt om i landet, göra.

Avtalet med First Camp kommer att löpa på 25 år och det med Medley på 15 år. De tar över driften av Gustavsvik från och med 1 februari 2025, om allt går enligt planerna.

I samband med övertagandet har ett samarbetsavtal upprättats – som ska ge bättre villkor för de som bor på campingen och vill besöka badhuset, enligt pressmeddelandet.

Gustavsviks camping har cirka 650 campingtomter, 40 stugor och har femstjärnig standard. Årlig omsättning är cirka 34 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.