Bild
Nästa artikel
NYHETER

First Camp expanderar och rekryterar på nytt sätt

Publicerad 14 november 2017
First Camp expanderar och för att axla det höga tempot rekryteras en erfaren byggprojektledare till rollen som fastighetschef för att förverkliga planerna. Genom att bredda rekryteringsbasen och söka nya kompetenser vill man gynna tillväxten.

Det händer mycket hos First Camp skriver de i ett pressmeddelande. Verksamheten moderniseras och ska svara upp till nya digitala behov med bland annat nytt bokningssystem och en app, samtidigt som man investerar stort på anläggningarna. Till exempel en stor satsning på Björknäs i Upplands Bro som ska bli en fyrstjärnig stugby med  stugor och camping. Bolaget för idag samtal med ett antal svenska kommuner om nyetablering och den kringliggande besöksnäringen.

– Vi har investerat mycket i vår verksamhet senaste åren. Såväl i våra destinationer, som i vårt erbjudande till kunden. Vi tror verkligen på camping som en framtidsbransch, och vi ser att vi får utdelning när vi satsar. Vi har mycket att lära av byggbranschen när det kommer till att hålla en hög expansionstakt, därför är vi övertygade om att vi ytterligare professionaliserar branschen med vår rekrytering, säger Unni Åström, VD, First Camp.

First Camp nya fastighetschef har en annorlunda profil än sina föregångare och har en gedigen erfarenhet av bygg- och planarbete tack vare många år i rollen som kommunal planchef med ansvar exploateringsfrågor. Halmstadsbon Tony Ortenlöf kommer närmast från teknikkonsultföretaget WSP, där han bygglett några av bolagets större byggprojekt. För honom var det inte främst camping som bransch som lockade, utan snarare tillväxttakten:

– Det är inte svårt att hitta ett arbete inom bygg- och fastighet, det är dock betydligt svårare att hitta företag som vet vad de vill. First Camp imponerade på mig, med den tydliga expansionsplanen och väl uppsatta mål. Jag är van att driva större exploateringsprojekt, och mitt mål är mycket tydligt, jag ska göra verklighet av företagets expansionsplaner, säger Tony Ortenlöf, Fastighetschef, First Camp.

Även om campingbranschen är ny för Tony Ortenlöf, så känner han väl till campingens tjusning

– Jag har en förkärlek för amerikanska bilar, vilket årligen drar mig till olika bilträffar i Sverige. Åker man på bilträff bor man av naturliga skäl inte på hotell utan då blir det stugor och camping, säger den nyrekryterade fastighetschefen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.