Bild
Nästa artikel
NYHETER

Fiat retar tyska myndigheter

Publicerad 25 maj 2016 (uppdaterad 6 december 2016)
I kölvattnet av skandalen runt Volkswagen kommer det fram uppgifter om att de kanske inte har varit ensamma om att tumma på regelverken runt utsläppsvärden. Nu skulle Tyskland vilja stoppa Fiat helt.
Tyska myndigheter säger sig ha kommit på att vissa Fiatmodeller stänger av sin avgasrening efter 22 minuter. Testet för bilarnas godkännande pågår i 20 minuter. Detta håller på att dra igång en stor konflikt med jättarna Fiat/Chrysler och Volkswagen i centrum.

När VW-fusket kom upp till ytan började den tyska transportmyndigheten KBA att kolla hur det stod till med andra tillverkares bilar. Nu hävdar den tyska tidningen Bild att myndigheten misstänker att bilar från Fiat/Chrysler fuskar.

Irritationen ökade ytterligare när Fiat inte kom till tyska transportministern när han kallade dem till möte om problemet. Istället blandade sig Italiens transportminister Graziano Delrio in i leken och stöder Fiat som också tillbakavisar de tyska uppgifterna och menar att de följer de utsläppsregler som finns.

Automotive News hävdar  i sin tur, med hänvisning till söndagsutgåvan av tyska tidningen Bild, att Fiat kan bannlysas från att sälja bilar i Tyskland om det kommer fram bevis för att de medvetet bortser från reglerna kring emissionskontroll.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.