De som nominerats ska ha en genomtänkt strategi. Det gäller allt från ställplatser och den service som erbjuds till hur husbilsturisterna blir bemötta i kommunen. Även informationen om ställplatserna ska vara lättillgänglig samt ha bra skyltning. Utifrån dessa kriterier har de fem finalisterna till slut vaskats fram.
– Syftet är att uppmärksamma de kommuner som förstår att välkomna och satsa på husbilsturisterna, denna ständigt växande kategori inom besöksnäringen. Förhoppningen var redan från början att initiativet skulle öppna ögonen hos fler kommuner och locka dem att satsa på husbilsturismen. Med facit i hand tycker vi att vi har lyckats bra, säger husbilsklubbens ordförande Leif Edström i ett uttalande.
Omröstningen startade den 28:e april och för att kunna rösta måste man vara medlem i husbilsklubbens nätforum.
Under Kristi Himmelfärdshelgen kommer vinnaren att presenteras på klubbens årsmöte i Mariestad som utsågs till Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016. Förra årets pris gick till Karlskoga där Maria Motin är verksamhetssamordnare, dessutom är hon husbilsfantast och ofta ute med sin egen husbil sedan många år, något som kanske har bidragit till lyhördheten om vad husbilister efterfrågar.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.